22 Şubat 2013 Cuma

Teşekkür Takdir Puan Hesaplama Yöntemleri



Sponsorlu Bağlantılar

Orta Okul ve Liseler İçin Teşekkür Takdir Hesaplama 
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'ne göre uygulanan ceza ve ödül uygulaması gereğince, 3 kademeli olarak ödül ile başarılı öğrenciler ödüllendirilmektedir.
Yönetmelik gereği 4.5.6.7.8.9.10.11. ve 12. sınıflarda Teşekkür yada Takdir almanız mümkündür.
Başarı sıralamalarına göre, Teşekkür belgesi, Takdir belgesi, Onur Belgesi olmak üzere öğrenciler ödüllendirilmektedir.

Not Ortalamaları Nasıl Olmalıdır?
Davranış puanları 100 olan öğrenciler onur belgesi ödülü ile ödüllendirilirler. Ancak bunun için 70 puandan daha yüksek almak gerekmektedir. 70 dahil olmak üzere 70 ile 85 arasında bulunanlar ise teşekkür belgesi ile ödüllendirilmektedirler. Puanı 85 dahil olmak üzere 85 ve üzeri olanlar ise takdir belgesi hak etmektedir.

Puanlarınız hesaplanırken e-okul sistemi tarafından otomatik olarak işleme konulur. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus kritik durumda olan öğrenciler için, yani puanı örneğin 69,60 olan bir kişi için "yukarı yuvarlama" uygulanır. 0,5 ve üzeri küsüratlar yukarı yuvarlanıp öyle hesaba katılır. 0,5'den az olan küsüratlar ise "aşağı yuvarlama" yöntemi ile hesaba katılır.

Takdir ve Teşekkür Puan Hesaplama Yöntemi

Tüm derslerinizin notlarını toplayıp, ders sayısına bölerek ortalamanızı bulabilirsiniz.

Dipnot: Takdir ve Teşekkür belgelerini alabilmek için 45'den az notunuzun olmaması gerekmektedir. Ayrıca ilköğretim öğrencileri için Türkçe dersinin 55'den az olmaması gerekmektedir. Son olarak genç kardeşlerim umarım hepiniz istediğiniz puanları hocalarınızdan alırsınız bende çoğu zaman dönem sonlarında öğretmenlerimden not istiyordum =) .
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)