28 Şubat 2013 Perşembe

Askerlik Ne Zaman Düşecek?



Sponsorlu Bağlantılar

Askerlik Ne Zaman 12 Aya Düşer?
2002'de iktidara büyük bir oy çoğunluğu ile gelen ak parti hükümetinin yaptığı çalışmalardan bir taneside 18 aylık olan askerliği 15 aya düşürmek olacaktı. Askerliğin kademeli olarak düşürülmesi planlanıyordu. İlk aşama 15 aya düşürülmesiydi ve bu gerçekleşti. Şimdi 12 aya ve daha sonrada 9 aya düşürülmesi yönünde söylentiler var.

Sonuç olarak 12 ay askerlik şuan için askıda gibi görünüyor. Şuanda gündemde bam başka konular olduğu için, olası bir savaşın eşiğinde olduğumuz ve askeriyedeki büyük değişimde söz konusu olduğundan şimdilik böyle bir durum zor görünüyor.

Askerlik ne zaman 12 aya düşecek sorusu tüm askere gidecek olan gençlerin ve ailelerin aklını karıştırmaktadır. Bir kısım bu düşüşü beklemekte, bir kısımda buna umutsuzca bakarak bir beklenti içine girmemektedir.

CHP'li Ensar Öğüt'ün verdiği bu konuyla ilgili yasa tarasında şöyle bir farklılık var. Ensar Öğüt bu yasayı sadece doğuda görev yapanlar için tasarlamış. Yasa her ne kadar meclisten geçmesede ilk adım olarak nitelendiriliyor. Yasanın niteliği şu şekilde, doğuda görev yapan askerlerin çektiği zorluklar ve ağır şartları düşünülerek diğer yerlerde askerlik yapanlara göre daha önce terhis olunmalarını sağlamak. Yani doğudaki askerlik yapanlar ile diğer yerlerde askerlik yapanlar arasındaki eşitsizliği süreyi kısaltarak çözmeyi planlıyor. Ensar Öğüt'ün sunduğu yasa tasarısına göre doğuda askerlik yapan birisi, şuan yapanlar dahil olmak üzere diğer askerlerden 3 ay daha önce terhis edilecek.

CHP'li Ensar Öğüt'ün yasa tasarısı meclisten geçmedi, geçseydi oluşturabileceği sorunlar olacaktı. Sonuçta bir asker kolay yetişmiyor, yetişmesinin yanı sıra deneyimi de söz konusu. Doğu da çatışmalara katılan askerler, operasyona çıkan ve bölgeyi öğrenen askerler uzun bir zaman sonra uzmanlaşmaya başlıyor. Tam asker uzmanlaştığı zaman terhisi geliyor. Bu zaman daha da kısaltığı zaman, acemi askerlerin operasyona katıldığı bir durum ortaya çıkacaktır ve bu durum askerin gücünü azaltacaktır diye düşünmekteyim.Yinede devletimiz ne karar verirse arkasındayız askerlik vatan borcudur lakin profesyonel orduya geçiş sistemiyle yinede bu sürecin kısalacağını düşünüyorum.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)