4 Nisan 2015 Cumartesi

Genel Sağlık Sigortası Nedir



Sponsorlu Bağlantılar

 Genel Sağlık Sigortası Nedir - Prim Borcu Yapılandırma
1 Ocak 2012’den itibaren 18 yaşını doldurmuş her kişi ülkemizde genel sağlık sigortasına tabii tutulmaktadır. Ancak bunu açıklarken farklı ve önemli açıklamaları da atlatmamak gerekiyor. GSS (Genel sağlık sigortası) çalışmayanların ya da çalışacak durumda olamayanların sağlık ile ilgili her türlü sıkıntılarında hastanelerde tedavi olurken ücret ödememesi için getirilen bir uygulamadır. Kişilerin aylık gelirine göre farklı olarak hesaplanabilen para miktarlarıyla aylık ödeme yapılır ve böylece sağlık alanında istenilen hizmetler ücretsiz olarak devam eder. 29 TL gibi bir rakamdan başlayarak 50 TL’ye kadar çıkabilen genel sağlık sigortası masrafları sadece sağlık alanında işe yaradığı gibi bunun dışında herhangi bir emekli olmak gibi bir durum da söz konusu değildir.

*|* Gelir testi yaptırmazsanızen yüksek değerden borçlanırsınız kaymakamlığa başvurarak evde yaşayan kişi başına düşen gelirden gelir testinizi yaptırın ve ona göre düşük miktardan genel sağlık sigortanızı ödeyebilirsiniz.

Genel sağlık Sigortası nedir? Ülkemizde sağlık sektörünün iyileştirilmesinden sonra, çalışmayanların ya da iş sıkıntısı yaşayanların hastalıkları zamanında herhangi bir ücret ödemeden gerekli tedaviyi elde etmelerini sağlayan devlet kontrolündeki bir uygulamadır. Belli bir hastane muayene ücreti ödemeksizin, ilaçları alırken herhangi bir para ödemeksizin kolaylıkla gerekli tedavi ve kontrolleri yapmaya yarayan sağlık sigortası sayesinde daha rahat bir yaşama tutunmak ya da sahip olmak mümkündür. Günümüzde kendinden çok söz ettiren bu uygulama sayesinde insanların sağlıklarını daha rahat güvence altına aldıklarını da söylemek işin doğru yönlerinden biri olacaktır. Diğer adı GSS olarak da geçmektedir.

*|* Önemli: Genel sağlık sigortası prim borcu yapılandırılması 30 mart'dan 30 eylüle uzatıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)