29 Nisan 2015 Çarşamba

Teravih Namazı Nasıl Kılınır



Sponsorlu Bağlantılar

Teravih Namazı; ramazan ayı boyunca yatsı namazının hemen ardından, vitir namazından hemen önce kılınan sünnet bir namazdır. Evde tek başına da kılınabilir, ancak bu namazın cemaat ile birlikte kılınması sünnet olduğu gibi sevabı da çoktur.

Teravih namazı 20 rekâttır. Uygun olanı her 2 rekâtta bir selam vermek olsa da 4 rekâtta bir selam verilerek de kılınabilir.

TERAVİH NAMAZI KILINIŞI (CEMAATLE - 4 REKÂTTA BİR SELAM)
  •          Yatsı namazının farzı ve son sünneti sona erdikten sonra Teravih’e başlanır.
  •            Her namazın başında olduğu gibi öncelikle niyet edilir. (Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama)
  •             Niyet ettikten sonra imamın tekbirinin ardından “Allahu Ekber” deriz ve elleri bağlarız.
  •            Cemaat ve imam sessizce Sübhâneke’yi okur. Sübhâneke’den sonra imam gizli bir Eûzü Besmele çeker ve sesli olarak Fatiha ve bir sure okur. Cemaat imama uyarak rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekâta geçilir.
  •              2. rekâtta imam sessizce Besmele çeker. Daha sonra sesli bir şekilde Fatiha ve bir sure okur. Sureler bittikten sonra rükû ve secdeler yapılır. İkinci rekatın sonunda ilk oturuşta cemaat ve imam Etthiyyatü, Allahümme Salli, Allahmme Barik dualarını okur. Daha sonra ayağa kalkıp 3. rekâta başlanır.
  •              Üçüncü rekâtta hem imam hem de cemaat sessizce Sübhaneke’yi okur. İmam sessizce Eûzü Besmele çektikten sonra, sesli bir biçimde Fatiha ve bir sure okur. Sureler bittikten sonra rükû ve secde yapılır.
  •             4. rekâtta imam sessizce Besmeleyi çeker. Daha sonra sesli bir şekilde Fatiha ve bir sure okur. Surelerin ardından rükû ve secde yapılır, oturulur.
  •              Son oturuşta imam ve cemaat; Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okur. Duaların ardından selam verilir ve ilk 4 rekât tamamlanmış olur.
Yukarıdaki anlattıklarımız aynı şekilde 5 kere tekrar edilir ve 20 rekâtlık teravih namazı tamamlanmış olur. Teravih namazının ardından cemaatle vitir namazı kılınır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)