10 Kasım 2014 Pazartesi

Evlilik İzni Kaç Gündür



Sponsorlu Bağlantılar

Tebrikler! Çok doğru bir karar verdiniz ve evlendiniz. Belki yıldırım aşkı, belki de yıllarca harmanlanmış bir sevginin son noktası. Peki, evlenir evlenmez işinize mi döneceksiniz? Doğrusu bu büyük bir hayal kırıklığı olurdu.
Ama üzülmeyin; talep etmeleri halinde devlet memurlarına da mazeret izni verilmekle beraber, bu iznin kapsamında evlilik izni de yer alıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre siz evlendiyseniz ya da çocuğunuz evlendiyse mazeret izni kullanabilirsiniz ancak kanundaki açık sebebiyle bu iznin hangi zaman diliminde kullanılacağı henüz kesinlik kazanmamıştır.
Evlilik, evlendirme memurunun tarafınıza evlilik cüzdanını vermesiyle gerçekleşmiş olur. Evlilik için değişmez kurallardan biri iki insanın da kendi kararlarına verebilecek akla ve yaşa sahip olmaları gerekir.
Çocuğunuz ya da siz evlenmişseniz 7 günden fazla olmamak üzere evlilik izni talep edebilir ve bu izni rahatça geçirebilirsiniz. Evlilik sebebiyle kullandığınız mazeret izninde kaç çocuğun evlendiği ya da kaçıncı kez evlilik yaptığınıza dair herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Dolayısıyla yıl içinde iki çocuğunuz varsa ve ikisi de evlilik gerçekleştirmişse iki kez evlilik izni talep edebilirsiniz.
Evlilik izni, nikâh öncesinde alınamayacak olup; yalnızca evlilik gerçekleştikten, yani, evlendirme memurunun evlilik cüzdanını taraflara teslim etmesinden sonra alınabilir. Aksi hallerde hukuki açıdan hiçbir geçerliliği olmayan bir izin kullanılmış olur. Dolayısıyla bu izin, ücret kesintisine sebep olabilir.



1 yorum:

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)