30 Nisan 2014 Çarşamba

Carpe Diem Ne Demek



Sponsorlu Bağlantılar

Carpe Diem Ne Demek? Türk edebiyatında yeri olmayan bir kelime olmasına rağmen çok sık kullanılan bir kelimeden söz etmek gerekiyorsa bunun carpe diem kelimesi olduğunu söylemek mümkündür. carpe diem ne demek diye soranlar için hazırladığımız bu konuda şunları ifade etmek mümkündür. 

Anı yaşamak ya da yakalamak anlamında kullanılmaktadır. Aslında felsefi bir sözcük olduğunu söylemek gerekiyor. Gelecek ile ilgili endişe duyanların, anı yaşayarak günübirlik yaşama gibi bir anlamda kullandıkları bir tabirdir. Daha fazla kullanıldığı alanlar, gençlerin üzerinde çokça durduğu moda, kültür ya da benzeri durumların yaşandığı zamanlarda kullanılan bir tabir olduğunu vurgulamak yerinde bir tespit olacaktır diye düşünüyoruz. 

Sosyal hayatın günümüzdeki etkisi çok fazla olmasa da yine de kullanılan bir tabir olduğunu ifade edebiliriz. Gençler arasında anını yaşamak yani yarınını düşünmemek anlamında kullanılabilen bu kelime, farklı alanlarda ve dinlerde farklı anlamlarda kullanılabilmektedir. Carpe diem, Hıristiyan dünyasında günü anlamlı yaşamak manasında da kullanılmaktadır. Aslında tamamını bir araya topladığımızda da yine karşımıza çıkan sonucun an ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Latince bir kelime olduğuna ilişkin bilgilerin de yer aldığı kaynaklarda, daha fazla gündelik yaşamda hayatı sürdürürken, başka zamanları düşünmeden yaşamak manasında kullanılır. Diğer bir anlamda ise, yarın gelmeden bu günü dilediğin gibi yaşa anlamına da gelen bu terim, gündelik hayatta çok fazla kullanılan bir kelime olmasa da nadiren karşılaşılabilen cümlelerden biridir.

Sözlük anlamı : Anı yaşa , günü yakala.

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)