11 Eylül 2014 Perşembe

Facebook Nedir Nasıl Kuruldu ?



Sponsorlu Bağlantılar

Facebook Nedir Nasıl Kuruldu ?
Facebook başlangıçta Mark Zuckerberg’in kendisinin de içinde bulunduğu Harvard üniversitesi öğrencileri için oluşturmuş olduğu bir internet sitesi iken zaman içerisinde çerçevesini genişleterek bugün herkesin üye olabildiği bir sosyal paylaşım sitesi haline gelmiştir.

2006 yılından bu yana milyonlarca kullanıcıya ulaşan Facebook; durumların, fotoğrafların, videoların paylaşılabildiği bir platformdur. Eposta ile alınan Facebook hesabına Facebook’da hesabı bulunan arkadaşlar eklenerek Facebook deneyimi yaşamaya başlanabilir. Milyonlarca kullanıcının severek kullandığı hatta bağımlısı olduğu bu sosyal paylaşım sitesi diğer sitelerden oldukça eskidir. En çok kullanıcıya sahip olan sosyal paylaşım sitesi olma ünvanını hala taşımaktadır. Facebook ile yıllarca görmediğiniz tanıdıklarınızla bile iletişim kurabilirsiniz.

Paylaşım yapma özelliğinin yanı sıra sohbet özelliği sayesinde online olan arkadaşlarınızla anlık sohbet edebilir ve son zamanlarda satın alınan Skype sayesinde görüntülü arama yapabilirsiniz. Arkadaşınız olan kişilerle anlık mesajlaşma özelliği sayesinde uzun sohbetler edebilir, sevdiklerinizi kamerada görebilir, paylaştıkları paylaşımları görebilirsiniz. Ayrıca bu paylaşımlara yorum yapabilir veya beğen butonunu kullanarak beğenebilirsiniz. Online olmayan kişilere de mesaj bırakabilir ve Facebook’a girdiklerinde görmelerini sağlayabilirsiniz. Facebookta etkinlikler düzenleyebilir ve sayfalar kurabilirsiniz. Facebook ile entegre çalışan diğer paylaşım sitelerinden Facebook’a paylaşım gönderebilirsiniz. Örneğin, Youtube’dan izlediğiniz bir videoyu tek tık ile Facebook’ da paylaşma imkanınız bulunmaktadır. Aynı zamanda Twitter, Instagram gibi en popüler sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıklarınız da dilerseniz Facebook profilinizde yayınlanabilmektedir.

Facebook'un kuruluş hikayesini daha iyi anlamak için Mark Zuckerberg'in hayatını anlatan Sosyal Ağ filmini izlemenizi öneririz.
Benzer konu en güzel Facbook zaman tüneli kapak fotoğrafları entrysi

0 yorum:

Yorum Gönder

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)