Fırında makarna için; büyük bir tencerede bol su ile 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvı yağ kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başlayınca, içerisine 1 paket 3 numara kalın çubuk makarna (paketlerin köşelerinde makarna numaralarını görebilirsiniz) kırılmadan suya bırakılır. Yaklaşık 8-10 dakika kaynatılarak yumuşayan kalın çubuk makarnalar, bir süzgece boşaltılır ve üzerlerine 1 su bardağı soğuk su dökülür.
Fırında makarna yapabilmek için un, süt
ve yağ ile hazırlanan bir sosa ihtiyaç vardır. Bunun için 2 çorba kaşığı
margarin ile 2 çorba kaşığı un kavrulduktan sonra üzerlerine 2,5 su bardağı süt
dökülür ve muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırılır. Sos
muhallebi kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Ilık olana kadar
bekletilir ve içerisine tuz, karabiber ve 2 yumurta eklenir. Margarin sürülen
tepsi ya da borcamın içine sosun bir kısmı dökülerek düzeltilir. Üzerine
haşlanan makarna dökülür ve sosun kalan kısmı makarnanın üzerine dökülür. 3 kat
elde ettiğimiz makarnanın son katına ise 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
eklenir. 200 derece ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarıncaya
kadar pişirilir, 5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.
Fırında makarna |
0 yorum:
Yorum Gönder