29 Nisan 2015 Çarşamba

Teravih Namazı Nasıl Kılınır

Teravih Namazı; ramazan ayı boyunca yatsı namazının hemen ardından, vitir namazından hemen önce kılınan sünnet bir namazdır. Evde tek başına da kılınabilir, ancak bu namazın cemaat ile birlikte kılınması sünnet olduğu gibi sevabı da çoktur.

Teravih namazı 20 rekâttır. Uygun olanı her 2 rekâtta bir selam vermek olsa da 4 rekâtta bir selam verilerek de kılınabilir.

TERAVİH NAMAZI KILINIŞI (CEMAATLE - 4 REKÂTTA BİR SELAM)
  •          Yatsı namazının farzı ve son sünneti sona erdikten sonra Teravih’e başlanır.
  •            Her namazın başında olduğu gibi öncelikle niyet edilir. (Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama)
  •             Niyet ettikten sonra imamın tekbirinin ardından “Allahu Ekber” deriz ve elleri bağlarız.
  •            Cemaat ve imam sessizce Sübhâneke’yi okur. Sübhâneke’den sonra imam gizli bir Eûzü Besmele çeker ve sesli olarak Fatiha ve bir sure okur. Cemaat imama uyarak rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekâta geçilir.
  •              2. rekâtta imam sessizce Besmele çeker. Daha sonra sesli bir şekilde Fatiha ve bir sure okur. Sureler bittikten sonra rükû ve secdeler yapılır. İkinci rekatın sonunda ilk oturuşta cemaat ve imam Etthiyyatü, Allahümme Salli, Allahmme Barik dualarını okur. Daha sonra ayağa kalkıp 3. rekâta başlanır.
  •              Üçüncü rekâtta hem imam hem de cemaat sessizce Sübhaneke’yi okur. İmam sessizce Eûzü Besmele çektikten sonra, sesli bir biçimde Fatiha ve bir sure okur. Sureler bittikten sonra rükû ve secde yapılır.
  •             4. rekâtta imam sessizce Besmeleyi çeker. Daha sonra sesli bir şekilde Fatiha ve bir sure okur. Surelerin ardından rükû ve secde yapılır, oturulur.
  •              Son oturuşta imam ve cemaat; Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okur. Duaların ardından selam verilir ve ilk 4 rekât tamamlanmış olur.
Yukarıdaki anlattıklarımız aynı şekilde 5 kere tekrar edilir ve 20 rekâtlık teravih namazı tamamlanmış olur. Teravih namazının ardından cemaatle vitir namazı kılınır.

26 Nisan 2015 Pazar

İCloud Faciası Nasıl Oldu Resimleri

 İcloud faciası, aslıda son dönemlerde en çok dikkat çeken ve pek çok ünlünün başını yakan bir olay olarak bilinmekte. Sosyal paylaşım sayfalarında son dönemlerde büyük bir yoğunluk ile karşımıza çıkan bu reklamlar sayesinde, insanlar bu durumun aslında özel fotoğrafların yayılması durumu ile bizzat ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü ciddi bir yoğunluk var ve Google arama motorunun başı ciddi anlamda sıkışacak gibi. Bu yüzden açılan davalar, yapılan soruşturmalar ve benzeri pek çok ayrıntılar, birbirini hackleyenlerin pek çok ayrıntısı diyebiliriz. , Jeniffer Lawrance, Kate Upton, Selena Gomez ve benzeri pek çok ünlünün özel fotoğrafları milyonlara ulaşıyor bu facia ile! Amerika’nın dünyayı saran skandallarından olan ve döneminin hızına dair pek çok insanın acil olarak ulaşamadığı ve hızlı yayılmalar ile kurtarılamayan görsellerin, mahkeme davaları ile de çözümlenemeyeceği yönünde düşünceler var. Çünkü reklamlarına bakar isek, İcloud bize bilgisayardan daha güvenli bir ağ sunuyordu ve bu sayede süreçler de ciddi derecede etkilenmeye başlıyordu. Ki kullanıcıların da duruma olan bakışı, sistemsel zayiatlar dışında özel hayatın yayılması ve bunu yapan hackerlerin zevk alması üzerine. Bu yüzden dikkat etmek gerekir ki, kişilerin bu tip durumlar için şifrelerini güncellemesi ve güçlü bir şifre oluşturması en önemli unsur diyebiliriz.

Yakalanan ünlülerin içinde pek çok isim bulunur iken, bulut teknolojisinin de bu konudaki akıbeti bilinmiyor. Çünkü Apple hala bu durum ile ilgili bir açıklama yapmadı ve insanların aklındaki soru işaretleri sürekli değişiyor. Hoolywood starı pek çok kadının belgelerinin döndüğü bu yazılım ile, insanlar ciddi bir mağduriyetin parçası olacak gibi görünüyor. Ama anlaşılan şu ki, sorun biraz da sistemsel açıktan değil de güvenlik açıklarından olmakta. Basit ve kolay tahmin edilebilir şifrelemeler ile hackerlerin işini kolaylaştıran kullanıcıların bir ürünü diyebiliriz bu durum için. Bu yüzden dikkat edilerek kullanılmasında fayda görmekteyiz. Bireyler için büyük bir ayrıntı ve özveri gerekli olduğu için dikkat, büyük bir kolaylık yaratacaktır. Dikkatli olmakta fayda var. 

10 Nisan 2015 Cuma

Acunn.com Survivor All Star Sms Oy Sıralaması

 Tv 8’in en çok izlenen programı Survivor‘da eleme heyecanı yaşandı.15 nisan sms oylaması sıralaması ve oy yüzdesi.Survivor'da bu haftaki elemenin sms sıralaması acunn.com'da açıklandı.Survivor hayranlarının çok merak ettiği halk oylaması haftanın birincisi çıkartarak oylamaya doğrudan etki ediyor.

15 Nisan Sms oylamasında Anıl 1. olan isim oldu.Takım oylamasında Merve Oflaz ve Berna çıkmıştı,Haftanın birincisi Anıl bu isimlerin karşısına Hakanı çıkarttı bu 3 isimden  sms oylamasında en düşük oyu alan Merve Oflaz Survivor'dan elen isim oldu.

 7nisan Bu hafta dokunulmazlığı kaybeden Gönüllüler takımı aralarındaki oylamada en çok ismi yazılan isim Sahra oldu.Haftanın sms birincisi Hasan olurken Sahra'nın karşısına Taner'i çıkardı.Sahradan daha düşük oyu olan Taner 7 nisan günü Survivora veda eden isim oldu.

Survivor All Star Ünlüler SMS Sıralaması 15 Nisan 2015

1- Anıl
2- Berna
3- Serenay
4-Merve Aydın
5- Hakan
6- Pascal
7- Doğukan
8- Merve Oflaz


Serkan Çayoğlu Kimdir

Serkan Çayoğlu Kimdir? ( Kiraz Mevsimi Ayaz )
Ekranların yeni tanıdığı Serkan Çayoğlu hakkında ayrıntılı bilgiler bulunmuyor. Yurt dışında doğan Serkan Çayoğlu eğitimini de orada tamamladı. Yakışıklılığıyla dikkatleri üzerine çeken Serkan Çayoğlu bayanlar tarafından oldukça beğeniliyor. Genç kızların hayran olduğu bu yeni yüz için şimdiden sosyal paylaşım sitelerinde pek çok hayran sayfası oluşturulmuş durumda.

Kiraz Mevsimi Ayaz
Serkan Çayoğlu 1,88 boyunda ve 82 kilo.Düzgün fiziği ve ilgi çekici yakışıklılığıyla podyumlarda boy gösteren Serkan Çayoğlu aynı zamanda foto modellikte yapıyor. Yakışıklılığı sayesinde yapımcıların ilgisini çeken Serkan Çayoğlu son zamanlarda tv dünyasına da atılmış durumda. Zeytin tepesinde rol alan Serkan Çayoğlu ilk tv deneyimini bu dizi ile tatmış oldu. Sonrasında ünlü şarkıcı Hande Yener’in sevilen şarkısı Ya Ya Ya’ nın klibinde oynayan Serkan Çayoğlu dikkatleri bir kez daha üzerine toplayarak tv dünyasındaki tanınmışlığını artırdı. Son olarak Fox tv de yayınlanmaya başlayan yeni dizi Kiraz Mevsimi’nde başrol oyuncusunu oynayan yakışıklı model oyunculukta da oldukça başarılı görünüyor. Özge Gürel ile başrolleri paylaşan  Kiraz Mevsiminde Ayaz karekterini yakışıklı ve zengin bir genci canlandırıyor. Modellik çalışmalarına da devam eden Serkan Çayoğlu oyunculuk konusunda henüz tam bir fikir vermiş değil. İlerleyen zamanda devam edeceği alanı belirleyecek olan Serkan Çayoğlu şimdilik konuşmuyor. Aşk hayatı ise tam bir sır. 
 


Sosyal Ağlarda Serkan Çayoğlu
Serkan Çayoğlu İnstagram : instagram.com/serkancayoglu 
Serkan Çayoğlu Twitter  :  twitter.com/serkancayoglu
Serkan Çayoğlu Facebook : facebook.com/serkancayogluofficial 






9 Nisan 2015 Perşembe

Elçin Sangu Vikipedi

11 Temmuz 1988 yılında İstanbul’da doğan güzel oyuncu oldukça yeteneklidir ve genç yaşına rağmen önemli başarılara imza atmıştır. Küçük yaşlardan beri oyunculuğa ve şarkıcılığa olan ilgisi yüzünden üniversite de Mersin Üniversitesi Opera Bölümünü okumuştur. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Oyunculuk Bölümünü kazanan Elçin Sangu, ses sanatçısı olmak istediğini düşünerek bu bölümü hiç okumamıştır. Daha sonra oyunculuk eğitimi alan Elçin Sangu, güzelliği ve fiziği sayesinde oldukça dikkat çeken bir genç kız haline gelmiştir.
Elçin Sangu İnstagram
1,67 boyunda ve 60 kilo olan Elçin Sangu farklı dizilerde rol almış ve ünü yakalamıştır. Fox Tv de yayınlanan ve severek izlenen Bir Aşk Hikayesi aslı dizide rol alan güzel oyuncu tüm dikaktleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Son olarak Kıvanç Tatlıtuğ’un başrolü oynadığı Kurt Seyit ve Şura adlı dizide rol alan güzel ve yetenekli oyuncu halen daha bu rolüne devam etmektedir. Güzide rolüyle oldukça beğenilen Elçin Sangu başarılarına başarı katmaya ve giderek yükselmeye devam ediyor. Yeni dizi ve film tekliflerine de açık olduğunu belirten Elçin Sangu bu işi en profesyonel şekilde ve severek yaptığın dile getiriyor. Çocukluk hayali olan şarkıcılık hedefini yerine getirememiş olsa da oyunculukta oldukça başarılı ve memnun olduğunu söyleyen güzel oyuncu, oyunculuk eğitimine devam ettiğini belirtti.


Elçin Sangu Twitter : @elcnsng
Elçin Sangu İnstagram : @elcinsangu
Elçin Sangu




8 Nisan 2015 Çarşamba

Sinan Akçıl Kimdir - Kaç Yaşında - Boyu ve Kilosu

20 Mayıs 1982 Hollanda doğumlu olan Sinan Akçıl başarılı bir besteci ve müzisyendir. Küçük yaştan beri müziğe olan ilgisi babası Saim Akçıl ve piyanist ablası İdil Akçıl’ dan kaynaklanmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren şarkı sözleri yazmaya başlayan Sinan Akçıl İngilizce olarak da sözler yazmıştır. İlerleyen zamanlarda başarısı fark edilince pek çok ünlü şarkıcı sözleri Sinan Akçıl’a ait olan şarkıları seslendirmişlerdir. Bu ünlülerin hepsi Sinan Akçıl şarkıları ile beğeni toplamıştır.

 2009 Eurovision şarkı yarışmasında Hadise’nin seslendirdiği Düm tek tek aslı şarkı Sinan Akçıl’a aittir. Yarışmadan dördüncülük getiren bu şarkı Sinan Akçıl’ın tanınmasında önemli bir etken olmuştur. O sıralar Hadise ile olan beraberliğinin de bunda önemli bir etkisi vardır. Uzun bir dönem birlikte olan çift anlaşamayarak ilişkilerini sonlandırmıştır. Besteleri oldukça beğenilen Sinan Akçıl son yıllarda Şarkıcılığa da elini atmış ve önemli başarılar elde etmiştir. Yakışıklı sanatçı kızların büyük ilgisini görürken şarkıları da önemli ölçüde dinlenilmiştir. 

Sinan Akçıl twitter hesabı : @sinanakcil
Sinan Akçıl instagram : @sinanakcil
 Sinan Akçıl boyu :  1.77 m.
Sinan Akçıl kilosu : 68 kg.
Sinan Akçıl kaç yaşında : 33 yaşında - 20 Mayıs 1982
 
Şarkıcılığa el attıktan sonra aldığı sayısız olumsuz eleştiriye ve kötü bir sese sahip olduğunu söyleyen diğer sanatçılara kulak asmayan Sinan Akçıl başarılı bir şekilde yükselmeye devam etmektedir. Son olarak Kanal D ekranlarında yer alan X Factor Star Işığı adlı ses yarışmasında jüri olan Sinan Akçıl, eşinden yeni ayrılan Ebru Şallı ile mutlu bir aşk yaşıyor. 
Sinan Akçıl İnstagram
 

4 Nisan 2015 Cumartesi

Genel Sağlık Sigortası Nedir

 Genel Sağlık Sigortası Nedir - Prim Borcu Yapılandırma
1 Ocak 2012’den itibaren 18 yaşını doldurmuş her kişi ülkemizde genel sağlık sigortasına tabii tutulmaktadır. Ancak bunu açıklarken farklı ve önemli açıklamaları da atlatmamak gerekiyor. GSS (Genel sağlık sigortası) çalışmayanların ya da çalışacak durumda olamayanların sağlık ile ilgili her türlü sıkıntılarında hastanelerde tedavi olurken ücret ödememesi için getirilen bir uygulamadır. Kişilerin aylık gelirine göre farklı olarak hesaplanabilen para miktarlarıyla aylık ödeme yapılır ve böylece sağlık alanında istenilen hizmetler ücretsiz olarak devam eder. 29 TL gibi bir rakamdan başlayarak 50 TL’ye kadar çıkabilen genel sağlık sigortası masrafları sadece sağlık alanında işe yaradığı gibi bunun dışında herhangi bir emekli olmak gibi bir durum da söz konusu değildir.

*|* Gelir testi yaptırmazsanızen yüksek değerden borçlanırsınız kaymakamlığa başvurarak evde yaşayan kişi başına düşen gelirden gelir testinizi yaptırın ve ona göre düşük miktardan genel sağlık sigortanızı ödeyebilirsiniz.

Genel sağlık Sigortası nedir? Ülkemizde sağlık sektörünün iyileştirilmesinden sonra, çalışmayanların ya da iş sıkıntısı yaşayanların hastalıkları zamanında herhangi bir ücret ödemeden gerekli tedaviyi elde etmelerini sağlayan devlet kontrolündeki bir uygulamadır. Belli bir hastane muayene ücreti ödemeksizin, ilaçları alırken herhangi bir para ödemeksizin kolaylıkla gerekli tedavi ve kontrolleri yapmaya yarayan sağlık sigortası sayesinde daha rahat bir yaşama tutunmak ya da sahip olmak mümkündür. Günümüzde kendinden çok söz ettiren bu uygulama sayesinde insanların sağlıklarını daha rahat güvence altına aldıklarını da söylemek işin doğru yönlerinden biri olacaktır. Diğer adı GSS olarak da geçmektedir.

*|* Önemli: Genel sağlık sigortası prim borcu yapılandırılması 30 mart'dan 30 eylüle uzatıldı.

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)