26 Mart 2015 Perşembe

Nilperi Şahinkaya Kimdir ? ( Kiraz Mevsimi Şeyma Çetin)

23 Şubat 1988 doğumlu olan Nilperi Şahinkaya Senegal’de doğmuştur. Öğreniminin büyük bir kısmını Paris’te Fransız İlkokulları ve Liselerinde tamamlayan Nilperi Şahinkaya Üniversite eğitimini Ankara’da Bilkent üniversitesinde tamamlamıştır. Müzik ve Sahne Sanatları bölümünü bitiren Güzel oyuncu tiyatro oyunculuğu eğitimlerini almaya devam etmiştir. Küçük yaşlardan itibaren tiyatroya ve oyunculuğa ilgisi olan Nilperi Şahinkaya pek çok tiyatro oyununda yer almıştır. Fransa’da doğup büyüyen güzel oyuncu Türkiye’ye alışmakta zorlanmamış ve kısa sürede kendini herkese tanıtmayı başarmıştır.  
Nilperi Şahinkaya
Pozitif ruh hali ve enerjikliği sayesinde etrafındaki insanların sevgisini toplayan Nilperi Şahinkaya ilk olarak Fox Tv de yayınlanan Deniz Yıldızları dizisinde rol almıştır. İlk deneyimi olan bu dizi de Hande karakterini canlandıran Nilperi oldukça yetenekli bulunmuş ve pek çok kişinin dikkatini çekmiştir. Daha sonra geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Kanal D’nin sevilen ve reyting rekorları kıran dizisi Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde Başrol oyuncusu Ali Kaptan’ın ağabey’inin kıskanç ve zengin koca meraklısı hoppa kızı mesude’ yi başarıyla canlandırmış ve insanlar tarafından burada tanınmıştır. Aynı zamanda tiyatro oyunlarına devam eden Nilperi Şahinkaya oynadığı Yaklaştıkça adlı tiyatro oyununda sergilediği cesur sahneler ile adından oldukça bahsettirdi.

Son olarak başladığı proje olan Fox Tv yeni dizisi Kiraz Mevsimi’nde Şeyma Çetin rolünü oynayan Nilperi Şahinkaya oldukça başarılı bir rol sergiliyor.

*|* Nilperi Şahinkaya Twitter Adresi : https://twitter.com/nilpering 
*|* Nilperi Şahinkaya'nın İnstagram Hesabı : https://instagram.com/nilperi/
  • Nilperi Şahinkaya'nın boyu 1.67 m , kilosu 53 kg senagel doğumlu saç rengi kızıldır.


Nilperi Şahinkaya Twitter



25 Mart 2015 Çarşamba

Ütopyada bu hafta kim elendi ? 23 Mart Eleme Sonuçları

Ütopyada 23 mart günü oylama yapıldı oy oranları ve eleme sonuçları.
Elemede Türkan ve Kürretülayn 8 oy , Harun ve Aybüke 7 oy alarak sms oylamasına kaldılar.Sms oylaması sonucu yarışmaya veda eden isim Türkan oldu.




Ütopya yeni eleme sistemi nasıl ?
Ütopyada eleme için artık utopya.com.tr üzerinde oy verilmiyor.Yeni gelen sms sistemi oylama yapılmadan önce örnek Semih yazıp 1890 a sms atarak destekliyorsunuz.Oylama günüde tahtaya yazılan 4 isimden en az sms oyu alan isim yarışmadan eleniyor.


Candy Crush Saga Hilesi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Candy Crush Saga Sonsuz Can Hilesi , Candy Crush Saga Bölüm Geçme Hileleri gibi bir çok Candy Crush Saga hilelerini ücretsiz şekilde indirebilir programsız kullanabilirsiniz.




İnsanlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, her aradıklarını internet ortamında rahatlıkla bulabilme şansı yakalamışlardır. Oyunlar, çocukluktan kalma anıları canlandırmak ve keyifli zaman geçirerek stres atmak için oldukça uygun yöntemlerden biridir. İnternet ortamında ise; istenilen her türlü oyunu bulabilmek oldukça kolay bir hal almıştır.
 
 Hilenin web sitesi TIKLA
*|* Öncelikle üstteki linke tıklayıp kurulumu yapın ve izin ver seçeneğine tıklayınız.Oyuna girdiğinizde herşey 99 yani sonsuz olacak iyi oyunlar :) .
                Son dönemlerde balon-şeker patlatma oyunlarına karşı büyük ilgi gösteren insanlar, Facebook üzerinden Candy Crash oyununa özellikle bağımlı olacak duruma gelmiş durumdadırlar. Bu oyunun bu denli sevilmesinin ve tutulmasının sebebi de; insanları zorlamasıdır. Düşünülerek oynanması gereken bu oyunda, insanlar fazlaca zaman harcayabilmektedirler. Son dönemlerde popülerliğini arttıran Candy Crash için hileler de türemeye başlamıştır. Geçilemeyen bölümlerin kolaylıkla geçilebilmesi için, Candy Crash Saga hilesi de en çok indirilenler arasına girmiştir. Candy Crash Saga hilesi ile en zor bölümler bile tek can hakkı ile geçilebilmektedir.
                Candy Crash oyununun en zor bölümlerini hiç zorlanmadan kısa sürede geçmek istiyor ve Candy Crash Saga oyununu bitirmek istiyorsanız, Candy Crash Saga hilesi tam da sizlere göre!

14 Mart 2015 Cumartesi

Akşam Namazı Nasıl Kılınır

Akşam namazı 3 rekât farz, 2 rekât sünnet olmak üzere toplamda 5 rekâttır.

3 REKÂT FARZ KILINIŞI
  •          Önce Akşam namazının farzını kılmak için niyet ederiz. Ardından “Allahu Ekber” diyerek tekbir getirir ve namaza başlarız.
  •          1. rekât için Eûzü Besmele çekeriz. Hemen ardından Fatiha suresi okuruz. Fatiha suresinden sonra namaz surelerinden herhangi birini okuduktan sonra “Allahu Ekber” diyerek rükûa gideriz.
  •          Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
  •          Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secde de ise 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” diyerek yine 3 defa secdeye gideriz.
  •         Secdeden kalkarken “Allahu Ekber” deriz ve 2. rekâta geçeriz. 2. rekâtta öncelikle Besmele çekilir ve ardından Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinden sonra ilk rekâtta olduğu gibi herhangi bir namaz suresi okuruz ve “Allahu Ekber” diyerek rükûa gideriz. 
  •          Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd” deriz. Ardından “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secde de 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz ve “Allahu Ekber“ diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz.
  •          Allahu Ekber” diyerek otururuz. Oturduktan sonra Ettehiyyâtü’yü okuruz.
  •          Allahu Ekber” diyerek ayağa kalkarız, elleri bağlarız, ardından Besmele çekerek Fatiha suresini okuruz.
  •          Fatiha suresini okuduktan sonra “Allahu Ekber” diyerek rükûa gideriz.
  •          Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd” deriz. Ardından “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secde de 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz ve “Allahu Ekber diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz.
  •                         Secdenin ardından Tahiyyata otururuz. Sırasıyla Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz.
  •          Dualar bittikten sonra başımızı önce sağa çevirir “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” deriz. Daha sonra sola çevirir ve yine “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der, selam veririz. Böylelikle akşam namazının üç rekâtlık farzı tamamlanır.
2 REKÂT SÜNNET KILINIŞI
  •         Öncelikle akşam namazının sünnetini kılmak için niyet edilir. (Niyet ettim Allah rızası için Akşam Namazının iki rekât sünnetini kılmaya)
  •        Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek tekbir getirilir ve eller bağlanarak namaza başlanır.
  •         Rekâtta Eûzü Besmele çektikten sonra Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinin ardından namaz surelerinden biri okunur. Sureler okunduktan sonra “Allahu Ekber” diyerek rükûa gideriz.
  •          Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd” deriz. Ardından “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secde de 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz ve “Allahu Ekber diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz. 
  •               Secdeden “Allahu Ekber” diyerek ayağa kalkarız ve 2. rekâta başlarız.
  •        Rekâtta önce Besmele çekilir, ardından Fatiha suresi okunur. Fatiha suresi okunduktan sonra namaz surelerinden biri okunur ve “Allahu Ekber” diyerek rükûa gidilir.
  •          Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca da “Rabbenâ leke’l hamd” deriz. Ardından “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secde de 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz ve “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz.
  •         Secdeden doğrulurken “Allahu Ekber” diyerek Tahiyyata otururuz. Sırasıyla Ettiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz.
  •          Dualar bittikten sonra başımızı önce sağa çevirir “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” deriz. Daha sonra sola çevirir ve yine “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der, selam veririz. Böylelikle akşam namazının 2 rekâtlık son sünneti tamamlanır.

12 Mart 2015 Perşembe

Gülden Mutlu Yatsın Yanıma Şarkı Sözleri

 Gülden Mutlu'nun çıkış şarkısı olan Yatsın Yanıma sosyal medyada en çok dinlenen şarkılardan biri haline geldi.Emre Aydın'ın Soğuk Odalar şarkısında düet yaptığı Gülden Mutlu aynı zamanda şarkınında sözlerinin sahibi.Sen Yokken Olanlar isim yeni albümünün en beğenilen şarkısı Yatsın Yanımaya klipde çekti.

Gülden Mutlu Yatsın Yanıma Şarkı Sözleri

Delirdim hasretinden
Sığamadım evler değiştirdim
Diz çöküp Tanrı'dan seni dilendim

Ağlama dediler de
Gözümde yaş mı kaldı güzelim
Ben, sen sen diye tükendim

Yatsın yanıma
Sarılmasın dönsün uyusun
Bir gece kalsın benimle
Kırk yılım onun olsun

Söz: Gülden Ayşe Mutlu 
Müzik: Gülden Ayşe Mutlu 

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)