30 Aralık 2014 Salı

Meryem Uzerli Hayatı ve Resimleri

Meryem Uzerli Hayatı ve Resimleri

Meryem Uzerli 12 Ağustos 1983 Almanya Hessen'de dünyaya geldi.4 çocuklu bir ailenin en küçük en küçük ve ikinci kızı babası Türk annesi Almandır.

Meral Okay'ın yazdığı Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği  Muhteşem Yüzyıl dizisinde 8 ay süren seçmeler sonunda ''Hürrem Sultan'' karekteriyle diziye dahil oldu.2.5 yıl dizide kalan Meryem Tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrıldı.Muhteşem Yüzyıl'ın sinema filminde oynaması için anlaşma sağlandığı konuşulmakta.2015 yılından itibaren Star tv ekranlarında göreceğimiz uzerli'yi bir çok reklam filmindede görmekteyiz.

Meryem uzerli  boyu 173 cm
Meryem uzerli kilosu 65 kg


Meryem Uzerli 'nin almış olduğu ödüller
  • 2011 Tv Oscarları - En İyi Kadın Oyuncu
  • Magazin Gazeteciler Derneği - En İyi Kadın Oyuncu
  • 11.Yılın Yıldızları Ödül Töreni - 2012 Yılında En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu
  • 1.En LAÜ Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu
Meryem Uzerli
Sosyal Medyada Meryem Uzerli


Meryem Uzerli - Hürrem Sultan




25 Aralık 2014 Perşembe

Digitürk Fatura Ödeme Yöntemleri

Digitürk Fatura Ödeme Yöntemleri
Televizyon kültürünün en önemli alıcı sistemini kuran ve interaktif yayıncılık anlayışına yeni bir soluk getiren özel bir kurum olarak hizmetini yürüten Digitürk, aşama aşama kendini büyütmüş ve pek çok insan için farklı izleme türleri ve kanal biçimleri üretmiştir. Bu süreç sayesinde daha fazla insana seslenen kanalın yönetimi, fatura ödemeyi kolaylaştıracak pek çok yöntem üretmiş, kullanıcılarının pratik olarak bu işlerini halledebilmesi için her türlü önlemi almıştır diyebiliriz. Fatura ödeme yöntemlerinin en bilindik hallerinden biri, fatura ödeme noktalarında yapılan ödemeler olmaktadır. Bu noktalara giderek, var ise sıraya girmeniz yeterli olacaktır. Ardından abone yahut üye no ile Digitürk fatura ödeme işlemini rahatlıkla organize edebilirsiniz. Yeniliklerin ve estetik çözümlerin hızlı bir şeklide karşımıza çıkmasına ilişkin yapılan çalışmalar adına, kişilerin de bu aşamaları kullanması yeterli olacaktır. Alternatif yöntemlere bakacak olur isek, şunları kullanabiliriz;
  •     Banka aracılığı ile yapacağınız ödemeler ve türevleri
  •       Talimat vererek yapacağınız ödemeler ve benzeri
  •       Genellikle bankanızın bankamatik şubelerinde yapacağınız ödeme seçenekleri gibi pek çok ayrıntı bulunmaktadır. Bu ayrıntılar, sizler için oldukça özel ve özverili kolaylıklar yaratacağından dolayı, hemen hemen gayet rahat bir şekilde ödemelerinizi halledebileceksiniz.
Ayrıca Digitürk faturalarınızı  www.onlineislemler.digiturk.com.tr/Login internet sitesinden ve 0212 473 73 73 nolu telefon açarakda ödeyebilirsiniz.

Peki neden farklı ödeme seçenekleri bu denli yaygın değil derseniz, insanların bizzat fatura ve makbuz karşılığı ödeme yapma huyu olduğu için, garantili yöntem olarak görülen bu yöntem daha çok tercih edilmektedir. Bireylerin daha rahat çalışmalara ulaşması adına büyüyen ve gelişen sektörel yenilikler için, her türlü ödeme faaliyeti bankalar ve özellikle mobil ödeme seçenekleri tarafından desteklenmektedir.

Bireylerin amaç amaç ve aşama aşama sıraya girmeden yapacağı kaliteli ödeme seçeneklerine bakarsanız, online bankacılık adı altında sunulan online işlemler sayfalarından da digitürk fatura ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bu yöntemler sizin için gayet sağlıklı ve pratik olarak kullanılabilen yöntemler olmaktan ziyade, hem rahat, hem de estetik çözümleri de ön plana çıkaracak türden yöntemler olacaktır. Fırsatların ve uygun ödeme seçeneklerinin, çoğunlukla talimatlar ile daha uygun olarak indirimli bir şekilde ödenmesi durumu için, geç kalmayın. Şimdiden iyi eğlenceler dileriz.

19 Aralık 2014 Cuma

Kurşun Kalem Nasıl Yapılır

Tarihin başlangıcı yazının bulunmasına dayanır.Yazıyla birlikte aslında teorik olarak kalemde kullanılmaya başlamıştır.Ancak bildiğimiz kalemlerin ortaya çıkması için uzun yıllar geçmesi gerekiyordu.İlk olarak mürekkepli kalemler kullanıldı.En yeni kalem tipi ise kurşun kalem oldu çünkü tarihi sadece 18. Yüzyıla dayanıyor.Grafit adlı madenin bulunmasıyla birlikte kurşun kalemin icadı için ilk adım atıldı.Madenden alınan parçalar önce saf halde çizim için kullanıldı,bu madenin kille karıştırılarak ahşap bir gövdenin içinde kullanılmaya başlanmasıyla bu günde kullandığımız kurşun kalemler ortaya çıktı.Teknolojik gelişmeler sayesinde kurşun kalemin yapılışı değişmesede üretimi çok daha hızlı bir hal aldı.Trt Okul'da gösterilen kurşun kalem nasıl yapılır videosu iyi seyirler.

18 Aralık 2014 Perşembe

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir

Leyla Lydia Tugutlu 29 ekim 1989 Berlin (Almanya) doğumlu olan güzel oyuncunun annesi Alman babası Türk'dür.Anadolu lisesi mezun olan Leyla hanım 5 yıl müzik ve keman dersleri aldı ve konservatura da yarı zamanlı olarak devam etti.Halen İstanbul Üniversite Alman dili ve Edebiyatı bölümünde okumaktadır.

2008 yılında katıldığı Miss Turkey 2008 yarışmasında birincilik elde etmiştir.
Leyla Lydia Tugutlu Güzellik Yarışması
Leyla Lydia Tuğutlu boyu:177 cm
Leyla Lydia Tuğutlu kilosu:59 Kg

Leyla Lydia Tuğutlu'nun oynadığı diziler 

2008 Es-Es (İrem) 
2010 Kirli Beyaz (Melis) 
2012 - Karadayı (Songül Kara)

Leyla Lydia Tugutlu'nun oynadığı filmler 

2013 Günce (Aslı) 2
014 İçimdeki Ses (Ayşıl)

Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşi Songül Kimdir ?


Leyla Lydia Tuğutlu Sunuculuk


Karadayı Songül


Leyla Lydia Tuğutlu Miss Turkey




11 Aralık 2014 Perşembe

Necati Şaşmaz Kimdir (Polat Alemdar)

Necati Şaşmaz Kimdir?

Abdülkadir Şaşmaz’ın oğul olarak tanınan ve tam adı Muhammed Necati Şaşmaz olan ünlü oyuncu, 15 Aralık 1971 senesinde Elazığ bölgesinde doğmuştur. Asıl mesleği turizm üzerine olan oyuncu, eğitimini kanada üzerinde tamamlamıştır. ABD’de 6 sene kalan ünlü oyuncu, 2001 senesinde ailesinin yanına ziyarete gelen oyuncu, biletini 11 Eylül 2001 yılına almıştır ve yaşanan saldırılardan dolayı Amerika’ya varamadan geri dönmüştür. Ailesinin ısrarı üzerine Amerika bölgesinden vazgeçen ünlü oyuncu, hayatın Türkiye’den devam etme kararı almıştır. Bu süreç ile kendini geliştirmiş ve pek çok insan için özverili bir düzenleme olarak tanımlanabilecek ayrıntılar sunmuştur diyebiliriz. Kapsam bazlı her çalışma için, özverili bir yenilik sistemi sizleri bekliyor. Ayrıntılı, estetik, yenilikçi ve güncel bilgiler için daha fazla zaman kaybetmeyin. Size dair sunduğumuz ayrıntılar içinde yer alan Necati Şaşmaz bilgisine bakar isek, içinde ilahi aşkın bulunduğu şiir kitabı bulunan ünlü oyuncunun, ardından dizi ile merhaba demesi, hayata dair ne denli bir giriş olduğunun da kanıtıdır adeta. 
Sosyal Medyada Necati Şaşmaz
Necati Şaşmazın Boyu: 174 cm Kilosu 74
Necati Şaşmaz İnstagram Adresi : http://instagram.com/sasmaznecati
Necati Şaşmaz Facebook Hesabı : https://www.facebook.com/officialnecatisasmaz
Necati Şaşmaz

Kurtlar Vadisi Polat Alemdar Kimdir?

Türk devleti tarafından kurulan ve yetiştirilen gizli bir ajandır. Bu ajanın genellikle yurt içinde ve yurt dışında görevleri olmaktadır ve ülkemizdeki mafya yapısının içine karışıp bunları incelemek ve çözmek üzere geliştirilmiştir diyebiliriz bu karakter için. Her türlü silah ve dövüş sanatında ustalaşmış bir karakter olan Polat Alemdar, 5 dil konuşmaktadır. Duygu yerine mantığı ile hareket etmesi ve her türlü işi lehine çevirmeye çalışması durumu, karaktere ayrı bir hava katmıştır diyebiliriz. Çünkü kişisel olarak büyütülen çalışmalar için, ön plana çıkarılan öz verili çalışmaların her türlü ayrıntısını bu aşamalar ile kullanabilirsiniz. 

Merhametin olumsuz durumlarından ve kötülerin karşısında duran, hızlı bir çelişki ile kendini daha da büyüten bir karakter yapısına sahip olan her türlü amaç için daha farklı ve daha fazla çalışma yapısı ile karakteristik özelliklerini her daim büyüten Polat Alemdar, Kurtlar Vadisi dizisinin efsanevi karakterlerindendir. Hatta baş karakter olması sebebi ile, dizinin ismi duyulduğu anda akıllara gelen ilk karakter ismidir diyebiliriz.
Polat Alemdar
Necati Şaşmaz Uzun Saçlı

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Kaç Rekat ?

Cuma Namazı, farz namazlardandır. Öğle vaktinde kılınan Cuma namazının farzı 2 rekâttır. Diğer namazlardan farkı ise; namazdan önce hutbe okunmasıdır.
Cuma günü öğle vaktinde ezan okunduktan sonra Cuma namazının sünnetine niyet edilir. Cuma namazının ilk sünneti, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır (4 rekât). İlk sünnet kılındıktan sonra imam hutbe için minbere çıkar.
2 Rekât Farz Kılınışı
·         Öncelikle “Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekât farzını kılmaya. Uydum imama.” diye niyet ederiz. Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.
·         Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke’den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz.
·         İmam sureleri bitirdikten sonra “Allahu Ekber” diyerek rükûya gideriz. Rüku’da 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz. “Allahu Ekber” diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz.
·         Allahu Ekber” diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekâta başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.
·         İmam sureleri bitirdikten sonra “Allahu Ekber” diyerek rükûya gideriz. Rüku’da 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der ve doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulunca ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz. “Allahu Ekber” diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘lâ” deriz.
·         Secdeden kalkarken “Allahu Ekber” diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.
Cuma namazının farzından sonra 4 rekâtlık son sünnet kılınır. 4 rekâtlık son sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Farzdan sonra zuhr-i ahir namazı kılınır. Bu namaz öğle namazının farzı gibi kılınır, ancak niyeti farklıdır. “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet edilir. Son olarak öğle vaktinin sünneti niyeti ile 2 rekâtlık sünnet namazı kılınır.

Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)