23 Ekim 2014 Perşembe

Ettehiyyatü Duası Anlamı ve Okunuşu

Namaz kılarken her gün defalarca okuduğumuz 'Ettehiyyatü'nün güzelliğini anlayın,üzerinde düşünün.Ruhunuz rahatlayacak,huzur bulacaksınız.Namazların her oturuşunda Ettehiyyatü Duası okunur.Miraç Gecesi’nde ALLAHu Teala ve Peygamber Efendimizin karşılıklı konuşmaları ve Cebrail (AS)’ın da bunlara katılması ile ortaya çıkan cümlelerden oluşan Ettehiyyatü suresi namazda müminlerin miracıdır.
Ettehiyyatü Duası Türkçe Okunuşu

Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh.

Ettehiyyatü Suresi Türkçe Anlamı

Dil ile, vücut ve eşya ile yapılmış olan tüm ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun.
Selâm bizim üzerimize ve Allah'ın bütün iyi kulları üzerine olsun.
Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur. Tekrardan şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir.
Ettehiyyatü Duası
Ettehiyyatü Duası Dinle

En güçlü dualardan biri olan Şahmeran Duası anlamı ve faziletleri entrysine bakmayı unutmayın.

20 Ekim 2014 Pazartesi

Yetenek Sizsiniz Furkan Çetinkaya Dans İzle (19 Ekim)

Yetenek sizsiniz Türkiyede 19 ekim günü Trabzon'daki elemelerinde yarışan Furkan Çetinkaya'nın muhteşem dans gösterisi izleyiciler tarafından çok sevildi.Demet Evgarın hayır dediği yarışmacı diğer 3 jüri üyesinden evet alarak 2. tura geçti.Çokca sorulan biri olan yetenek sizsinizde çalan şarkılarperformans sırasında çalan müzikler ;


Major Lazer Bubble But
YOOK!E - Yaah
Justin Timberlake - Suit & Tie (Dillon Francis Remix)

17 Ekim 2014 Cuma

Birce Akalay Kimdir (İnstagram,Twitter Hesapları)

Birce Akalay Kimdir Boyu Kilosu ve En Güzel Resimleri
19 Haziran 1984 tarihinde doğan Birce Akalay, İstanbul şehrinde ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar lisesinde tamamladıktan sonra, farklı çalışmalara dahil olmak adına kendini geliştirmeye başlamış ve hayatının bu sürecini daha koordineli bir şekilde idame etme yolunda, İstanbul Üniversitesinde tiyatro eleştirmenliği yapmıştır. Dramaturji bölümünde okuyup kendini bu konuda daha da büyütmek ister iken, insanların tamamen farklı düşünceler ile sektörel sanat gelişimini duyarsız kalmadan düşünmüş, okulu bitirmeden bırakmıştır. Yani okuldan ayrılarak Haliç Üniversitesi tiyatro bölümüne geçiş yapmıştır. Burada konservatuvar eğitimi gördüğü için oyunculuk adına daha farklı bir alternatif desteği sağlamış, kişisel yenilikleri de bu süreç ile ortaya çıkarmıştır. Hemen hemen her türlü istikrar deneyiminde sanata ve tiyatroya olan sevgisi devam etmiştir.
Birce Akalay boyu : 1,73 m
Birce Akalay kilosu : 52 Kg
Birce Akalay twitter     https://twitter.com/_birceakalay
Birce Akalay instagram  http://instagram.com/_birceakalay

2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasına katılmış ve burada yapılan seçimler sonucunda üçüncü olmuştur. Hayatın bu döneminde daha farklı sanat alanlarına kaymayı düşünse de, sunuculuk tarzı çalışmalara da dahil olarak işinde biraz daha ilerlemeyi düşünerek, sunuculuk çalışmalarına başlamıştır. Örnek verecek olursak Start TV ve TV8 gibi kanallarda spor sunuculuğu yaptığı dönemlerden bu yana büyük farklı çalışmalara dahil olduğunu söyleyebiliriz. Özel program sunumlarından ziyade, dizilerde de boy gösteren Birce Akalay, hayatı boyunca sanatsal çalışmalarda yer almayı düşünerek, bu alanda etkin ilerlemeler kaydetmeye başlamıştır. ‘Ben onu çok sevdim’ isimli Adnan Menderes konusu ile çekilen dizide oynamış, Ayhan Aydan karakterini de burada canlandırmıştır. 2014 yılında “Küçük Ağa” dizisinde oynayarak, insanların ilgisine daha farklı bir sonuç getirmiş ve alternatif yaratmıştır diyebiliriz.
Birce Akalay
Özel hayatı ile ilgili olarak da, bilinen bilgilere istinaden 17 Mayıs 2011 tarihinde evlendiği biliniyor. Ardından 29 aralık 2012 tarihinde de boşandığını söyleyebiliriz. Kişilerin hayatına dair pek çok ayrıntıyı ve daha çok sanatsal çalışmaları ve yaptığı işler ile ilgili bilgileri paylaşmaya devam eden sayfamız, bu alanda da kendini ön plana çıkarmayı başarmıştır. Aktif yenilikler ve hızlı çözümler için daha fazla zaman kaybetmeyin ve size dair sunulan tüm çözümleri bu yöntem ile ön plana çıkarmaya başlayın. Diğer makalelerimiz, siz değerli takipçilerimizi bekliyor.


Birce Akalay Küçük Ağa
Birce Akalay ve Sarp Levendoğlu


15 Ekim 2014 Çarşamba

Hasta - Evsiz Köpekleri Sahiplenme Harekatı(www.hopeforpaws.org)

Hasta ve evsiz sokak köpeklerini hopeforpaws birliği sayesinde iyileştirip ev sahibi yapıyorlar.Los Angeles'da bulunan bu rehabilitasyon merkezi yaptığınız bağışlarla ayakda durmaktadır.www.hopeforpaws.org adresindeki Donate butonuna tıklayıp 5 ile 200 dolar arasında bağış yapabiliyorsunuz.Yaptığınız bağışlarıda kategorilere ayırarak koruyucu,kahraman,şampiyon,kurtarıcı ve melek gibi size isimler veriliyor.Ülkemizdede buna benzer kar amacı gütmeyen kuruluşlar bulunmakta en azından sokak hayvanları için evinizin önüne bir kap su koyarak onlara yardım etmiş olursunuz.

11 Ekim 2014 Cumartesi

Turkcell Şifre Alma

Turkcell Şifre Alma
Telefonunuzun mesaj bölümünden ''sifre'' yazıp 2222'ye göndererek ücresiz olarak Turkcell şifrenizi alabilirsiniz.Turkcell şifreniz sms ile gelicektir şifrenizi aldıktan sonra giriş yapacağınız site yada uygulamalara Gms numaranız ve Turkcell şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.
  
Turkcell Şifre Nedir
Turkcell'e ait tüm web sitelerinde ve mobil sitelerde İos,Android ve Windows telefonlarda kullanılmak üzere Gsm Numaranız ve Türkcell şifre işlemlerinizi yapabilirsiniz..

Turkcell Şifre İptali ve Ücretlendirilmesi
Turkcell'in şifre uygulaması ücretsiz olduğu için iptal servisi bulunmamaktadır.

Bu konuyla alakalı Diğer konular turkcell borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ?

5 Ekim 2014 Pazar

En İyi Dans Vine Videoları

2014 yılının en iyi yabancı dans vine videoları.7 snlik video çekip vine'a yüklemek moda oldu,twitter'ın alt sitesi olan vine dünyanın her yerinden insanların komik videolarını yüklediği site halini aldı.Best vine etiketi altında paylaşılan toplu videolar'da youtube'da izlenme rekorları kırıyor.İşte birbirinden güzel dans eden kızların vine videoları.Çalan şarkıların çoğu sokak dansı film müzikleri serisinden şarkıları sitemizden dinliyebilirsiniz

Videonun Devamı


4 Ekim 2014 Cumartesi

İsmail Küçükkaya İle Çalar Saat Mesaj Gönder (calarsaat@fox .com.tr)

İsmail Küçükkaya ile çalar saat hafta içi her gün 6:45 10:00 arası Fox Tv ekranlarında.Dünyanın ve Türkiye'nin gündemini özgün kendi yorumuyla değerlendiren İsmail Küçükkaya izleyicilerinden gelen mesajlarıda okumayı ihmal etmiyor.Bir nevi halkın sesi olan program pek çok sabah haberlerinden daha iyi durumda bulunmaktadır.

Çalar Saat İletişim Bilgileri
calarsaat@fox .com.tr Mail Gönderme Adresi yada info@fox.com.tr
İsmail Küçükkaya Twitter: www.twitter.com/KucukkayaIsmail  

 
Çalar Saat Hafta Sonu 7:30 10:00 saatleri arasında Fox Tv ekranlarında oluyor.Çalar Saatin hafta sonu spikerleri ''evinizin oğlu murat güloğlu'' sözüyle akıllara kazınan Murat Güloğlu ve Ezgi Gözeger.
Program hakkında düşüncelerinizi yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

3 Ekim 2014 Cuma

Gta'nın Tüm Şifreleri ve Hileleri

Gta vice city ve san andreas'ta kullanabileceğiniz tüm gta şifreleri Gta oyun severlerin yakından bildiği ve takip ettiği bir seri durumundadır. İlk oyunla başlayan ve durmak bilmeden artan heyecan dalgası sayesinde bu oyun oldukça başarılı olmuş ve dünya genelinde en çok sevilen oyunlar arasına girmeyi başarmıştır. Bu oyunu oynarken zorlandığınız anlarda sizin yardımınıza koşacak olan Gta şifreleri bulunmaktadır. Bu şifreler sayesinde oyundan alacağınız zevki artırabilir ve oyundaki başarınızı daha fazla bir hale getirebilirsiniz. Gta servisi Vice City vs. birçok oyundan oluşmakta ve her biri birbirinden farklı ve heyecanlı yerlerde geçmektedir. Bu yüzden bu oyunlar oldukça zevkli durumda olmakta ve oynayan insanlar oldukça eğlenceli anlar yaşamaktadırlar. Bu tür oyunlarda birçok insan şifrelerden yararlanmakta ve bu şifreler sayesinde bu tür oyunları daha rahat bir şekilde bitirebilmektedir. Bu şifreler birçok farklı şifreden oluşmakta ve internet ortamında birçok yerde bu şifreler bulunmaktadır. Bu şifrelerden yararlanmak ve şifreleri kullanmak ise oldukça kolay bir şey durumundadır. Bu yüzden birçok insan bu şifrelerden yararlanarak oyun oynamaktadır.

 

Bu şifreleri Gta Türk , Vice City ve San Andreas Oyunlarında Kullanabilirsiniz.

TRAVELINSTYLE - Uçan araba
PANZER - Tank yaratır
APLEASANTDAY - Güzel hava
ALOVELYDAY - Harika hava
ABITDRIEG - Bulutlu hava
CATSANDDOGS - Yağmurlu hava
CANTSEEATHING - Sisli hava
LIFEISPASSINGMEBY - Zamanı hızlandırır
HELASTRIDE - Casket-car yaratır
ROCKANDROLLCAR - Limuzin yaratır
RUBBISHCAR - Çöp kamyonu yaratır
GETTHEREFAST - Sabre turbo yaratır
ETTERTHANWALKING - Caddy yaratır
LOOKLIKELANCE - Lance skin
MYSONISALAWYER - Lawyer skin
ILOOKLIKEHILARY - Hilary skin
OCKANDROLLMAN - Rock 'n' roll skin
ONEARMEDBANDIT - One armed bandit skin
IDONTHAVETHEMONEYSONNY - Mafiosi skin
OXYLITTLETHING - Mafiosi daughter skin
 WELOVEOURDICK - Scottish skin
THUGSTOOLS - Thug weapons
PROFESSIONALTOOLS - Professional weapons
NUTTERTOOLS - Weird weapons
PRECIOUSPROTECTION - Full zırh
ASPIRINE - Full sağlık (arabanızın aldığı hasar görünmeye devam edecek)
YOUWONTTAKEMEALIVE - wanted seviyesini yükseltir
LEAVEMEALONE - wanted seviyesini düşürür
BIGBANG - Tüm arabaları yok eder
TILLLIKEDRESSINGUP - Yayaların giysilerini değiştirir
FIGHTFIGHTFIGHT - Yayalar ayaklanır
NOBODYLIKESME - Yayalar size saldırır
OURGODGIVENRIGHTTOBEARARMS - Yayalara silah verir
ONSPEED - Daha hızlı yürüme
BOOOOOORING - Daha yavaş yürüme
HEELSAREALLINEED - Arabaları soyar (arabaların kaportaları gider, sadece tekerlekleri alır)
COMEFLYWITHME - Uçan dodo arabalar (Bu durumda helikopteri düzgün kullanamazsınız)
ICANTTAKEITANYMORE - İntihar
REENLIGHT - Bütün trafik ışıkları yeşil olur
MIAMITRAFFIC - Trafik akışı hızlanır
GETTHEREQUICKLY - Hızlı araba
GETTHEREVERYFASTINDEED - Daha hızlı araba
ETTHEREAMAZINGLYFAST - Çok daha hızlı araba
FANNYMAGNET - Yayalar nişan aldığınız hedefe saldırmaya başlarlar
CHEATSHAVEBEENCRACKED - Ricardo Diaz skin
CERTAINDEATH - Tommy sigara içer
HICKSWITHGUNS - Silahlı bikinili kadın (Öldüklerinde silahları düşer)
IWANTITPAINTEDBLACK - Trafik kilitlenir
MIAMITRAFFIC - Yoğun trafik
SEAWAYS - Arabalar suda yüzer

Gta hileleri hakkında sorularınız problemleriniz var ise yorum yazarak yardım istiyebilirsiniz.

2 Ekim 2014 Perşembe

En Güzel Kurban Bayramı Tebrik,Kutlama,Sms Mesajları

Kurban bayramı 2014 ne zaman ? Kurban bayramı 3 ekim arefe günü 4-5-6-7 ekim bayram günleri olarak kutlanır.Kurban bayramı için Sms,Tebrik ve Kutlama mesajlarını sizler için bu sayfada derledik.

En çok paylaşılan sms gönderilen kurban bayramı mesajları listesi ...

  • Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun...
  • Dostluğu, sevgiyi ve geleceği.. Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.
  • Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır yalnız kalmamak için, bayramlar vardır dostluğu paylaşmak için... Kurban Bayramınız kutlu olsun.
  •  Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun.
  •  Hayat nefes aldığımız kadardır, gerçek olan güzellikler yaşandıkça anlaşılır bu güzel günde birlikte yaşamanın ümidi ile KURBAN BAYRAMINIZI KUTLARIZ...
  •  Vesile olalım kardeşliğe ve barışa. Yorulalım hepimiz yarınki uğraşa. Tat alalım, varalım yüce Allah"a. Erişelim birlikte nice bayramlara. Mübarek kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.
  •  Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul ve Kurban Bayramınız mübarek olsun!
  •  Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin…
  •  Mübarek Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Mutlu Bayramlar...
  •  Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun.
  •  Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah"a sonsuz şükürler olsun Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Bayramınız Kutlu olsun...
  •  Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban bayramı dileriz. Hayırlı Bayramlar...
  •  Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlı günlere haberci olmasını temenni ederim.
  •  Kurban Bayramınızı kutlar, bu mübarek günlerin Allah'a ve Efendimize biraz daha yaklaşmak için vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim.
  • Adaletin terazisi, Varlığın Yaratıcısı, merhametin tek göstergesi Olan Yüce Yaratan ALLAH Hayırlı Dualarda Bulunan Müminlerinin Dualarını Kabul Eder, Bu hayırlı bayramda Dualarımız Yüce ALLAH a Mübarek Kurban Bayramınız Hayırlara Vesile Olur inşallah.
  • Güzel Düşünceler Nefeslere Dolarsa Güzel Dualar Olur, Dua ise Yüce Allah’a Gider Nur Olur, Gökyüzünde Buluşan Dualarımızın Nurlanması ümidiyle Bayramınızı Kutlarım..
  • Dua Kapılarının Ağzına Kadar Açık, bela Ve Kötülüklerin Arındırıldığı Bu Güzel Günde Bayramınızı Tüm Sevdiklerinizle Birlikte Hayırlı ve Mutlu geçirmeniz Dilegiğyle Mübarek Kurban Bayramınızı Kutlarım.
  • Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun…
  • Çılgınca Esen Rüzgar, Kavurucu Güneşli terleten günler, Yıldızlarla Dolu Bir Dünyadır Bayramlar, Kurban Bayramınız Mübarek olsun her şey istediğiniz Gibi Olsun inşallah.
  • Kurban Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar!
  • Bu Kurbanda Birlikte Aynı Sofrada yer Almasakta Bayramda yanınızda Olacağız Mutlaka.. Kurban Bayramınız Mübarek Olsun.
  • Evinize Gül Kokusu Essin Kalplerinize ALLAH iyilik versin Bu bayramda da Erlerimiz her zamanki gibi Mutlulukla Birleşsin. Kurban bayramınızı Kutlarım
  • Heyecan ve özlemle beklenen kutsal Kurban Bayramı geldi, hoş geldin. Mübarek bayram ulusumuza sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin. Hayırlı bayramlar dileğiyle.

1 Ekim 2014 Çarşamba

Bayram Namazı Nasıl Kılınır

Bayram namazı, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda iki kere kılınır. Bayram namazı 2 rekâttır ve cemaat ile kılınır. 








BAYRAM NAMAZI KILINIŞI
·         Bayram namazı için öncelikle imamın arkasına geçeriz ve “Niyet ettim Allah rızası için (Kurban ya da Ramazan) Bayramı Namazını kılmaya, uydum hazır olan imama” diye niyet ederiz. Daha sonra “Allahu Ekber” diyerek tekbir getiririz ve ellerimizi bağlayarak sessizce Sübhaneke’yi okuruz.
·         Sübhaneke bittikten sonra “Allahu Ekber” diyerek 1. tekbiri alırız ve daha sonra ellerimizi yana salarız. Tekrar “Allahu Ekber” deriz ve 2. tekbiri alır, elleri yana salarız.
·         Allahu Ekber” diyerek 3. tekbiri de aldıktan sonra ellerimizi bağlarız ve imamı dinleriz. İmam önce sessizce Eûzü Besmele çeker daha sonra Fatiha ve bir sure okur. Cemaat ise sadece imamı dinler.
·         İmam sureleri tamamladıktan sonra “Allahu Ekber” deriz ve rükûya gideriz. Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulduğumuzda ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Rükûdan sonra secde için “Allahu Ekber” deriz ve secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” diyerek 2. secdeye gideriz. Secdede yine 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz. Secdeden “Allahu Ekber” diyerek ayağa kalkarız ve namazın ikinci rekâtına geçeriz.
·         2. rekâtta imam tekrar Fatiha ve bir sure okur. Cemaat ise hiçbir şey okumadan imamı dinler.
·         İmam sureleri bitirdikten sonra “Allahu Ekber” diyerek 1. tekbiri alırız, sonrasında ellerimiz yana salarız. İlk tekbirde olduğu gibi 2. tekbiri de aynı şekilde gerçekleştiririz. 3. tekbiri de getirdikten sonra ellerimizi bağlamadan “Allahu Ekber” der rükûya gideriz.
·         Rükûda 3 kere “Sübhâne Râbbiye’l-Azim” der doğruluruz. Doğrulurken “Semi Allahu li-men hamideh”, tam doğrulduğumuzda ise “Rabbenâ leke’l hamd” deriz.
·         Rükûdan sonra secde için “Allahu Ekber” deriz ve secdeye gideriz. Secdede 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” dedikten sonra “Allahu Ekber” diyerek otururuz. Tekrar “Allahu Ekber” diyerek 2. secdeye gideriz.  Secdede yine 3 kere “Sübhâne rabbiyel-a ‘alâ” deriz.
·         Allahu Ekber” diyerek secdeden kalkar dizlerimizin üzerinde Tahiyyata otururuz. Sırasıyla Ettehiyyâtü, Allâhumme Salli, Allâhumme Barik ve Rabbenâ dualarını okuruz.
·         Dualar bittikten sonra imamla birlikte yüzümüzü önce sağa çevirir “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der selam veririz. Daha sonra sola çevirerek “Es selâmu aleyküm ve rahmet’ullah” der selam veririz. Böylelikle bayram namazı sona erer. 


Etiketler

animasyon (2) biyografi (23) internet (16) komik (6) müzik (15) oyunlar (9) resim (17) sinema (7) video (20)